Πραλίνα Φουντουκιού Σπιτική

Εντάξει πρέπει να τρώμε υγιεινά. Αλλά και κάποιες μικρές διατροφικές «σκανταλιές» δίνουν πού και πού το κάτι διαφορετικό στη διατροφή μας, αρκεί να μην είναι ο κανόνας. Αν λοιπόν ακόμη θυμάστε...
την αγαπημένη σας μερέντα, φτιάξτε τη μόνοι σας, με υλικά που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε.

Υλικά
100γρ. κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι φουντούκια ψημένα για λίγο στο φούρνο και αλεσμένα σα σκόνη
Περίπου 8 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
6 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενές το μίγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά, το βάζουμε σε γυάλινα βάζα και στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να την καταναλώσουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου