Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Δαμάσκηνα!!!!

Εύκολο φαγητό με τέλεια γεύση. Μου αρέσει πολύ αυτός α συνδυασμός του γλυκού-αλμυρού και το δαμάσκηνο ταιριάζει πολύ με το κρέας.
Είναι συνταγή μιας αγαπημένης μου φίλη και κάθε φορά που το έφτιαχνε δεν με ξεχνούσε ποτέ, αλλά τώρα που έφυγε μακριά μου στην ξενιτιά , πρέπει να το φτιάχνω μόνη μου.
Φιλάκια Σάμια!!!



Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουτί χυμό ντομάτα (passata)
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κλαράκι δεντρολίβανο
250 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Βάλτε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρεται το κρέας από όλες της μεριές για περίπου 4-5 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και αφήστε το μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τότε προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το χυμό ντομάτα και 2 ποτήρια ζεστό νερό.
Βάλτε, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, σε χύτρα 40 λεπτά.
Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέστε το αλάτι και τα δαμάσκηνα.
Αφήστε το να βράσει για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, με ρύζι ή με πατάτες τηγανητές.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!! 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου