Γεμιστά με Κιμά της Dianitas... Ντομάτες-Πιπεριές !!!!!

Αγαπημένο φαγητό, καλοκαιρινή γεύση που ενθουσιάσει όλοι την οικογένεια και τους φίλους μου. Ετοιμάζω πάντα ένα μεγάλο ταψί γιατί ξέρω ότι στο τέλος της ημέρας δεν θα μείνει τίποτα.


Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
10 μέτριες ντομάτες
10 μέτριες πράσινες πιπεριές
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
1 κουτί χυμό ντομάτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4 κλωνάρια φρέσκο δυόσμος (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένο ή...
1 κ.γ. δυόσμος ξερό
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρύζι γλασέ
4-5 πατάτες κομμένες σε τέταρτα


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
Μην σας φαίνεται πολύ το κρεμμύδι, αυτό το φαγητό το θέλει, το γλυκαίνει και του δίνει μια ξεχωριστή γεύση, σοτάρεται το για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά (ο κιμάς θα βγάλει το ζουμί τους), ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί και προσθέστε το χυμό ντομάτας.
 Βάλτε όλα τα μυρωδικά, μαϊντανό, δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και τη ζάχαρη, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράσει για περίπου 25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τις ντομάτες, κόψτε το καπάκι τους και αδειάστε τη σάρκα του με ένα κουτάλι και βάλτε τα μέσα σε ένα μπολ, (γιατί θα τα χρειαστούμε μετά), κάντε το ίδιο με τις πιπεριές.
Στρώστε τα καλά μέσα σε ένα ταψί, προσπαθήστε οι ντομάτες και οι πιπεριές να έχουν το ίδιο μέγεθος, ένα μικρό μυστικό εδώ είναι να βάλετε λίγη ζάχαρη μέσα σε κάθε ντομάτα.
Προσθέστε το ρύζι μέσα στο κιμά, αφού προηγουμένου το έχετε πλύνει μια φορά, με μπόλικο νερό, ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε αν θέλει αλάτι.
 Γεμίσουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, βάζοντας από 2 κουταλιές στο καθένα, (μην τα παραγεμίσετε γιατί το ρύζι θα φουσκώσει και οι ντομάτες θα σκάσουν).
Κόψτε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια αλατοπιπερώστε και γεμίστε όλα τα κενά που υπάρχουν στο ταψί, ανάμεσα στις ντομάτες.
 Βάλτε στο μπλέντερ τη σάρκα τις ντομάτες που κρατήσαμε πριν, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
και ρίξτε το πάνω σε όλα τα γεμιστά να πάει παντού σε όλο το ταψί.
Τέλος προσθέστε το ελαιόλαδο πάνω σε όλα τα γεμιστά.
Βάλτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν.
Σερβίρετε με τις πατατούλες και προσθέστε μια κουταλιά ζουμάκι πάνω σε κάθε γεμιστό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου