Φιλέτο Κοτόπουλο... πώς να το κάνω!!!

Εύκολος τρόπος για να έχετε έτοιμα φιλέτα κοτόπουλο και να κάνετε, κοτόπουλο πανέ ή να το κόψετε σε κομματάκια για άλλες συνταγές.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα ξύλο κοπίς και ένα ακονισμένο μαχαίρι.









Πλύντε το κοτόπουλο, στεγνώστε το, βάλτε το στο ξύλο κοπίς και ξεκινήστε βγάζοντας τη πέτσα, τραβήξετε τη δυνατά προς το μέρος σας και καθαρίστε κόβοντας με το μαχαίρι όλα τα άσπρα λιπάκια.
Με το μαχαίρι κάντε μια τομή κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς.











Συνεχίστε κόβοντας όσο μπορείτε κόντα στο κόκαλο του στήθος και αφαιρέστε το πρώτο κομμάτι, γυρίστε το από τη άλλη μεριά και κάντε το ίδιο.









Έχετε έτοιμα τα φιλέτα, μπορείτε να τα κόψετε σε βουκίτσες ή ανοίξτε το σε πιο λεπτό φιλετάκι, γυρίστε το ανάποδα και αφαιρέστε ένα μικρότερο φιλετάκι που ξεχωρίσει.









 Βάλτε το φιλέτο πάνω στο ξύλο κοπίς, πιέστε το ελαφρός με το χέρι σας και κόψτε προσεκτικά από πάνω μέχρι κάτω και συνεχίστε κατά μήκος ώσπου να φτάσετε στη μέση και να ανοίξει χωρίς να το χωρίσετε σε δυο κομμάτια.
Τώρα έχετε ένα ωραίο φιλέτο έτοιμο για πανάρισμα ή για να το ψήσετε απλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας,(κρατήστε τα κόκαλα, μη τα πετάξετε, φυλάξτε τα στη  κατάψυξη γίνετε ωραίος ζωμός, θα σας δείξω στις επόμενες ανάρτησης μου).

*Να δουλεύετε σε καθαρή κουζίνα και να μην ξεχνάτε να απολυμαίνετε πολύ καλά το ξύλο κοπίς, το μαχαίρι και ότι άλλο ακούμπησε το κοτόπουλο, με καυτό νερό λίγες σταγόνες χλωρίνης ή ξύδι. Είναι σημαντικό για να αποφύγουμε τη ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου