Γλυκόξινο Κοτόπουλο με Ανανά

Αν σας αρέσουν η Ασιατικές γεύσεις, αυτό θα το λατρέψετε και είναι πανεύκολο.


Υλικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
1 1/2 κούπας καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5 ροδέλες ανανά ψιλοκομμένες (από μια κονσέρβα), αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Για τη γλυκόξινη σάλτσα
Το χυμό από τη κονσέρβα του ανανά
3 κ. σ. ζάχαρη ή φρουκτόζη
1/3 της κούπας (5 κ. σ.) λευκό ξύδι
2 κ. σ. σόγια σος
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο διαλυμένο σε 1/2 κουπα ζεστό νερό
1 κ. σ. αλεσμένο τζίντζερ
2 κ. σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάλτε ένα φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, θα βγάλουν κάποια υγρά.
Σκεπάστε το και αφήστε το να μαγειρευτεί για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν μείνει με το λαδάκι του προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια ρίξτε τα καρότα, ανακατέψτε, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το άλλα 5 λεπτά, έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, ανακατέψτε για λίγο ακόμα, βάλτε αλάτι, πιπέρι και τον ανανά.
Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά της σάλτσας και ρίξτε το μέσα στο κοτόπουλο.
Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε με ένα λευκό ρύζι τύπου βασμάτη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου