Μύδια Πιλάφι της Γιαγιάς μου.

Το αγαπημένο μου φαγητό, μια κληρονομιά της Γιαγιάς μου, νόστιμο, ζουμερό και με απαλή γεύση.

Υλικά
400 γρ. μύδια (χωρίς το κέλυφος)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλυτζ. του καφέ μαύρες σταφίδες
2 κ. σ. κουκουνάρια
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κούπα (250 γρ.) ρύζι νυχάκι ή γλασέ
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 1/2 κούπας νερό
αλάτι, πιπέρι.
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, σοτάρεται τα για 2-3 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε μέσα τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τα μύδια, δυναμώστε τη φωτιά και συνεχίστε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήστε τα με το κρασί, μόλις εξατμιστεί, προσθέστε το νερό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι.
Όταν πάρει δυνατή βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε το, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 1/2 ώρα περίπου.
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου