Σπανακοτυρόπιτα με Τέλειο Φύλλο


Αγαπημένη σε όλους, δεν μένει τίποτα στο ταψί.


Υλικά
 1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι σέσκουλα
2 πράσα ψιλοκομμένα
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 αυγό (προαιρετικό)
400 γρ. φέτα
6 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
Για το φύλλο
Θα χρειαστείτε 8 χωριάτικα φύλλα, (μπορείτε να αγοράζετε έτοιμα) αλλιώς, σας τα έχω μάθει σε προηγούμενη ανάρτηση, δείτε Χωριάτικο Φύλλο με Ελαιόλαδο για Τέλειες Πίτες, είναι ολόκληρη η συνταγή για να κάνετε τέλειο φύλλο βήμα, βήμα

 Εκτέλεση
Eτοιμάστε πρώτα τη ζύμη, γιατί θέλει χρόνο για να ξεκουραστεί και να ανοίξετε εύκολα τα φύλλα. Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά το σπανάκι και τα σέσκουλα με άφθονο νερό. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και ρίξτε μέσα το σπανάκι κόβοντας το με τα χέρια σας, για 5 λεπτά περίπου, (απλά να μαραθεί και όχι να μαγειρευτεί ) και βγάλτε τα σε σουρωτήρι, κάντε το ίδιο με τα σέσκουλα, απλά ψιλοκόψτε τα με το μαχαίρι γιατί το κοτσάνι τους είναι πιο σκληρό από το σπανάκι, και βγάλτε τα και αυτά στο σουρωτήρι.
Στην ίδια κατσαρόλα, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με τα πράσα για 2-3 λεπτά, προσθέστε τα σέσκουλα και το σπανάκι, ανακατέψτε καλά και βγάλτε από τη φωτιά
Προσθέστε το άνηθο και ανακατέψτε.
Ρίξτε το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά, προσθέστε τη φρυγανιά ( για να απορροφά όλα τα υγρά). Αφήστε το να κρυώσει. (Εγώ δεν ανακατεύω μέσα στο σπανάκι τη φέτα, γιατί χάνετε, μένει η γεύση αλλά δεν τη βλέπω), με τον τρόπο που σας δείχνω, το κάθε κομμάτι είναι λαχταριστό.
Λαδώστε καλά ένα ταψί, στρώστε το πρώτο φύλλο και με ένα πινέλο λαδώστε το καλά, βάλτε τα  επόμενο 3 φύλλα με το ίδιο τρόπο. κόψτε τη φέτα σε 3 κομμάτια, τρίψτε με το χέρι σας το ένα κομμάτι τυρί πάνω στα φύλλα.

Βάλτε τη μισή γέμιση με το σπανάκι και τρίψτε άλλο ένα κομμάτι τυρί, βάλτε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώστε με το τυρί. Σε αυτό το σημείο, γυρίστε όλα τα φύλλα προς τα μέσα.
Καλύψτε τα με λα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Στο τέλος με τη βοήθεια του πινέλο  σπρώξτε προς τα κάτω όλα τα φύλλα.
Χαράξτε με ένα μαχαίρι, όλα τα πάνω φύλλα της πίτας, λαδώστε όλοι την επιφάνεια και ραντίστε τα με λίγο νερό.
Ψήστε τα στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου