Γίγαντες με Πιπεριές και Λουκάνικο

Εύκολο και νόστιμο θα εκπλήξεται την οικογένεια σας.

Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 σκελίδα σκόρδο
Για τη Σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτί χυμό ντομάτας (passata)
3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
κομμένα σε λωρίδες
4 λουκάνικα τύπου Μυκόνου
αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. ζάχαρη
μαϊντανό.

Εκτέλεση
Βάζουμε από την προηγούμενη τους γίγαντες σε νερό για να φουσκώσουν. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν, βγάζουμε με ένα κουτάλι των αφρό και σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ζεστό νερό να βράζουν πάλι 2-3 λεπτά και τα ξανασουρώνουμε. Βάζουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν έως 3 δάκτυλα πάνω από τους γίγαντες, βάλτε λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, το κρεμμύδι,το σκόρδο, σκεπάστε και βράστε τους για 45-1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. (σε χύτρα 25 λεπτά)

Σε βαθιά κατσαρόλα, βάλτε 1/2 κούπα ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε το χυμό ντομάτα, αλάτι, πιπέρι την ζάχαρη και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεται τα για 5 λεπτά (απλά να μαραθούν), βγάλτε τα και στο ίδιο τηγάνι σοτάρεται και τα λουκάνικα.
 Όταν οι γίγαντες μαλακώσουν, με ένα τρυπητό κουτάλι βάλτε τα μέσα στην σάλτσα ντομάτας και προσθέστε μία κούπα από το νερό τους, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να βράζουν μαζί για 15 λεπτά. Τέλος προσθέστε τις πιπεριές και το λουκάνικο, αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε με ωραίο χωριάτικο ψωμί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου