ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ


Υλικά
1 πακέτο πένες

1 κονσέρβα ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 καρότο τριμμένο

2 κονσέρβες τόνου σε νερό

½ φλιτζάνι του καφέ ούζο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνιτούρα

Αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο

Εκτέλεση.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2 λεπτά και προσθέτουμε την πιπεριά και το καρότο, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ούζο, και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και περίπου 1/2 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα, προσθέτουμε τον τόνο και αφήνουμε τι σάλτσα έως ότου πήξει (περ. άλλα 10 λεπτά), προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Για το σπαγγέτι

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και αφού τα στραγγίξουμε τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σερβίρουμε προσθέτοντας τη σάλτσα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Blog Widget by LinkWithin