ΦΑΚΕΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

Η φακές μου είναι διάσημες τις τρώνε ακόμα και αυτοί που δεν αγαπάνε τα όσπρια.
Είναι εύκολες, γρήγορες, γεμάτες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.


Υλικά
2 κούπες φακές (είναι 1/2 κιλό)
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο
1 σκελίδα σκόρδο
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 μέτρια πατάτα ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνη
1 κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
6 κούπες νερό ζεστό
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τις φακές, (αφού πρώτα τις έχετε πλύνει πολύ καλά) βάλτε αρκετό νερό, να πάρουν μια βράση.
Εντωμεταξύ, ψιλοκόψτε τα λαχανικά.

Μόλις βράσουν 2 με 3 λεπτά σουρώστε τα,( να φύγει το πρώτο νερό).
Βάλτε ξανά τη κατσαρόλα στη φωτιά και ρίξτε το
ζεστό νερό,τις φακές, το κρεμμύδι. το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη δάφνη, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτε με το κουτάλι πολύ καλά, σκεπάστε τη κατσαρόλα και μόλις πάρει μια δυνατή βράση, χαμηλώστε τη φωτιά στο μισό και μαγειρέψτε για 25 λεπτά.
Στο τέλος προσθέστε τη ρίγανη, ανακατέψτε και σερβίρετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Τιπς. 
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι σε κάθε πιάτο, με αυτό το τρόπο ο οργανισμός απορροφά καλύτερα το σίδηρο που περιέχουν η φακές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί η μπεσαμέλ να μην πέτυχε, αυτές όμως βγήκαν πραγματικά πολύ καλές. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή