ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Υλικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ρούμι ή λευκό κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 μέτρια κόκκινη, κίτρινη και ...
πράσινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά ( προαιρετικά )
1 κουτί γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
       Σε ένα μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το ρούμι, σκεπάζουμε,  το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για μισή ώρα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί στο ζουμί τους για 10 λεπτά, μόλις μείνει με το λαδάκι του, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά  και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλους κύβους.
 Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέσα της 2 κουταλιές κάρυ, το ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 με 15 λεπτά ακόμα    
Σερβίρουμε με ρύζι.

Είναι ένα τέλειο φαγητό για όσους αγαπάνε τις εξωτικές γεύσης. ΤΟΛΜΉΣΤΕ να το κάνετε και θα με θυμηθείτε.
ΚΑΛΉ  ΕΠΙΤΥΧΊΑ. 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου